1093200257463557

Page content

Rekenen met Reken-huis leermiddelen

Rekenen leer je door nieuwsgierig te zijn, te onderzoeken, te ontdekken. Door te kijken en te luisteren, maar vooral ook door handelend bezig te zijn. Reken-huis beschikt over een breed assortiment aantrekkelijke leermiddelen die kinderen uitnodigen wiskundig actief te zijn.
Het totale materialenpakket is te vinden in onze webshop.

Wacht nog wel even met naar de webshop gaan!Reken-huis webshop leermiddelen rekenen
We vertellen je graag het verhaal achter onze leermiddelen.

 

We hadden het al toen we zelf nog voor de klas stonden.
Dat gevoel dat er te snel op het platte vlak wordt gerekend. Methodes zijn boekjes, met weinig dynamiek. Echt handelen wordt teruggebracht tot lijntjes trekken of sommen opschrijven. Dat doet de rekenontwikkeling van de kinderen ernstig tekort.

Voor ons reden om zelf te gaan ontwerpen. Wat is er nodig en hoe maken we dat? Hoe zorgen we dat leerlingen wiskundig actief worden, dat ze ruimte krijgen om uit te proberen; dat ze oplossingen kunnen controleren en verbeteren? Hoe zorgen we dat het inzicht ontwikkelt en de vaardigheid beklijft?

Al meer dan 40 jaar maken wij hier leermiddelen voor. Een mooi voorbeeld hiervan is ons nieuwste product Rekenstraat; een leermiddel waarmee automatiseren betekenisvol en leuk wordt!

Home made; de leermiddelen van Reken-huis

Van een eerste schets op papier, tot productierijpe prototypes. We maken het zelf met geavanceerde, computergestuurde gereedschappen. Steeds met de toets van de praktijk. Leerkrachten denken mee en proberen uit. Een ontwerp is pas goed als het in de praktijk werkt.

Er zijn inmiddels diverse ontwerpen uitgegeven door grote leermiddelenfabrikanten. We produceren ook zelf kleine oplages. Wij zorgen dat onderwijsprofessionals over goed gereedschap kunnen beschikken. Ook als dat nog niet bestaat!

Meer weten over leermiddelen?

Kijk dan in de Reken-huis Community, m.n. in de rubriek ‘Goed gereedschap ….’  en op de boards ‘Automatiseren’ en ‘Materialen’.

De Reken-huis leermiddelen zijn verkrijgbaar in onze webshop.
Materiaal-advies op maat van je groep of school? Wij helpen graag!