1093200257463557

Page content

Flitskaarten met structuren onderbouwen het getalbegrip

Flitskaarten met structuren onderbouwen het getalbegrip

Flitskaarten met getalbeelden maken kinderen gevoelig voor structuren. De wereld rondom ons barst van de structuren! De mogelijkheden voor ons onderwijs liggen gewoon op straat. Denk aan de supermarkt, (koekjes in een doos, flesjes in een krat, eieren in een doos, blokjes in een chocoladereep), of aan het magazijn van je school (dozen in een rek, gummen in de verpakking, schriften in stapels), of aan de tegels van een tuinpad, enz. Door samen structuren te gaan verkennen en bestuderen krijgen kinderen grip op hoeveelheden.flitskaarten-getalbeelden-eierdoos-getalbegrip-structuren (2)

Eierdoosbeelden op flitskaarten

Eierdozen spelen een belangrijke rol spelen bij het rekenen tot 10, tot 20, tot 100 en zelfs bij de tafels van vermenigvuldigen. Er is makkelijk aan te komen en ze hebben een aantal bijzondere didactische kwaliteiten. In een eierdoos van tien is een dubbel vijf- structuur herkenbaar. Hoeveelheden die je in zo’n structuur plaatst zijn snel te overzien. In een oogopslag herken je 6 als dubbel 3 of als een rijtje van 5 en 1, enzovoort.

Zelf aan de slag met de eierdoos flitskaarten

In de onderstaande video laten we twee voorbeelden zien hoe je met eenvoudig materiaal (eierdoosbeelden tot 10) kinderen op een speelse manier gevoelig maakt voor getalbeelden (structuren).

Getallen krijgen op deze manier ‘inhoud’. Met dit materiaal maak je ook direct de koppeling naar het getal. En dat is nodig!

Met dit materiaal is veel zinvols te doen. Volgende keer meer!

Zelf direct aan de slag met deze flitskaarten? Wij helpen je graag!

Klik op de onderstaande afbeelding voor informatie en bestellen.

Flitskaarten set eierdoosbeelden 10

Flitskaarten set eierdoosbeelden 10

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe blogs, filmpjes, rekenlessen en nog veel meer van Reken-huis?

Meld je dan hier gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Lucy Moerlands
Als eigenaar en coach ben ik bij Reken-huis dagelijks bezig met dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Onderwijsprofessionals ondersteunen en adviseren, zodat zij kinderen goed kunnen begeleiden en helpen in een boeiend ontwikkelingsproces. Daarvan krijg ik energie. Als eerste aanspreekpunt voor leerkrachten, scholen en schoolbesturen, ben ik veel in contact met het werkveld en sta ik altijd klaar voor onze klanten.Kan ik je ergens mee helpen? Ik ben bereikbaar via lucy@reken-huis.nl

Comment Section

0 reacties op “Flitskaarten met structuren onderbouwen het getalbegrip

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.